"Укрнафта" відкрила нову свердловину на сході України

ПАТ "Укрнафта" відкрила нову високодебітну свердловину на сході України, загальна глибина якої складає 2919 метрів. 

Про це заявив генеральний директор підприємства Сергій Корецький на сторінці у Facebook. За його словами, для буріння використовувався власний буровий верстат. При цьому в процесі буріння було задіяно власні розробки.

Зокрема, йдеться про відділ промислової хімії та аналізу керна на основі базової рецептури розробив бурову промивальну рідину. Її використали до глибини 2013 метрів. Це також дозволило зменшити коефіцієнт кавернозності стовбура та мінімізувати витрати на хімічні реагенти та матеріали. Це допомогло компанії зекономити мільйони гривень.

Корецький також розповів, що початковий дебіт свердловини складає 51,4 тонни на добу практично безводної нафти (обводненість 2-3%). Як додав гендиректор, після відпрацювання нижчезалягаючих покладів, буде також пробурено горизонтальну частину, аби розробити запаси нафти покладу у башкірських відкладах.

"Різдвяні та новорічні свята - це гарний привід працювати більше, щоб дарувати подарунки рідній країні. А найкращий подарунок від найбільшої нафтовидобувної компанії - це вклад в енергетичну незалежність!" - написав Сергій Корецький.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, за підсумками листопаду в Україні було запущено в роботу три свердловини, які разом дають більш як 400 кубів газу на добу. Дві з трьох свердловин є новими, а третя - відновлена. Остання протягом 35 років була в ліквідаційному фонді, однак після здійснення капітальних ремонтних робіт її ввели в експлуатацію.

Головне